Over mij...


Hallo,

ik ben Lenthe, ben geboren op 29 april 2009 in Nordhorn en woon samen met mijn papa, mama en grote broer Thijs in Uelsen, Duitsland.

Ik ben wat anders dan andere kindjes, ik ben namelijk geboren met verschillende syndromale afwijkingen. Dit zijn o.a. Hexadactylie, Colpocephalie, Arachnoidale cyste, Hydrocephalie, Heupdysplasie, Aquaductstenose, PartiĆ«le balkenagenesie, Choanale atresie rechts.

In totaal ben ik nu 7x geopereerd, heb 2x met mijn heupjes in het gips gezeten, heb 2 spreidbroekjes gehad, ben 15 20 22x opgenomen geweest in 3 4 verschillende ziekenhuizen met een totaal van ca. 28 40 50 52 weken (stand voorjaar 2015).

Ik ga 1x per week naar Inez, de logopediste, en ik ga 5x per week met de taxi naar de Vechtetalschule in Nordhorn. Dit doe ik sinds januari 2012 en het bevalt mij en mijn papa en mama prima!
Ik krijg daar o.a. lekker fysiotherapie en logopedie.

Ik ontwikkel mij anders dan andere kindjes en blijf dan behoorlijk achter. Ik kan bijvoorbeeld niet zelfstandig zitten, daarvoor heb ik een speciale stoel. 
Ik vind hem helemaal geweldig en kan overal mee naar toe met papa, mama en Thijs.
Als ik lig, lukt het mij om op mijn rechter zij te draaien. Links lukt me nog lang niet, al oefen ik nog steeds heel veel!
Ik heb een sta-apparaat waarmee ik, flink ingesnoerd, rechtop kan staan. De hele dag zitten of liggen is ook een beetje "langweilig", dus af en toe rechtop staan vindt ik heerlijk, maar ook wel erg vermoeiend.

Praten of anders communiceren kan ik niet, maar lachen kan ik daarentegen heel goed! Huilen doe ik niet vaak, eigenlijk alleen als er ook echt iets mis met me is. Ik leef een beetje in mijn eigen wereldje en mijn aandacht krijg je niet zomaar! 

Ondanks DNA onderzoeken heeft wat ik allemaal heb geen naam, en weten we ook niet hoe het komt. Wat er in de toekomst gebeurt en hoe ik mij ontwikkel, is niet te zeggen.
Ik ben een heel vrolijk meisje, dat is het belangrijkste wat er is...

In deze blog kun je mijn levensverhaal lezen. Wil je alles weten, begin dan bij de berichten uit 2009, aan de rechter zijde van de blog!

Veel liefs, 
Lenthe.


p.s.
wil je mij of mijn papa en mama een berichtje sturen, of ze wat vragen, stuur dan een emailtje naar lenthe2009@googlemail.com
of laat een berichtje op mijn blog achter!


update: 07-06-2018