woensdag 1 februari 2012

Helaas, daar gaan we weer!

Het gaat niet goed met je meisje!
Zondag begon je met hoge koorts, 's middags 40,3 en tegen de avond had je zelfs 40,9. We gaan laat in de avond naar de Euregioklinik en komen wederom op station 32.
Je wordt opgenomen, wordt verdacht van een longontsteking, nemen bloed af, ze maken een thoraxfoto en krijgt antibiotica en paracetamol. De nacht en de maandag kom je eigenlijk goed door, zonder hoge koorts.

Dinsdag echter gaat het mis, je hebt constant hoge koorts en een extreem hoge hartslag, af en toe boven de 190. Paracetamol en ibuprofen werken maar heel even. Je urine ziet er niet goed uit, wordt opgestuurd om te kijken of je nierproblemen hebt. De dag verloopt heel zwaar, te zwaar. Ook krijg je vanaf vandaag zuurstof, want je kunt het niet meer alleen aan.

Woensdag, vandaag, is net zo'n dag. Hoge koorts, kortademig en je hebt een hartslag van een topsporter die de wedstrijd van z'n leven speelt. Uitslag van je urineonderzoek is binnen en valt goed uit. 
Ontstekingswaardes in je bloed zijn echter weer extreem hoog, zondagavond bij binnenkomst waren ze 8, maar nu zit je op 15.
Je krijgt dus een infuus, helaas weer in je hoofd. Dit was weer zo vervelend dat je weer 1,5 uur compleet overstuur bent geweest. Arm schatje.

De situatie is nu dat je waarschijnlijk een zwaar griepvirus te pakken hebt, een zware longontsteking en ergens een bacteriĆ«le ontsteking.
Het is gebleken dat je een virale infectie en een bacteriele infectie hebt. De virale zul je zelf moeten overwinnen, de bacteriele wordt bestreden met een breed spectrum antibiotica.

Daar lig je weer meisje....kamer 6 deze keer

 weer zo'n naar infuus in je hoofd...