woensdag 15 mei 2013

Oldenburg, een week later

De update na het Oldenburg avontuur....
 
Vorige week dinsdag rond een uurtje of 1 in de middag was je aan de beurt om geopereerd te worden. De operatie is goed verlopen: je amandelen zijn verwijderd, je neusgangen zijn nagekeken (die had men in 2009 operatief uitgeboord) en de tandarts heeft je gebit nagekeken. Voor de zekerheid ben je na de operatie maar naar de IC gebracht, achteraf een goed besluit!
Tot dusver alles goed, maar toen kwam het wakker worden en extuberen op de IC. Hierin wilde jij, je lichaam, niet meewerken en ze hebben dinsdag je tot 2x toe proberen te extuberen, maar dit ging dus beide keren mis en stikte je bijna.
Je bent dus tot woensdagochtend onder narcose gehouden en toen alsnog succesvol geëxtubeerd. Vreselijk spannend en na dinsdag waren papa en mama echt bang dat het je niet ging lukken om van de beademing af te komen.
 
Woensdag was je grotendeels nog flink suf, maar wilde al wel wat voorzichtig wat eten en drinken. Je hing aan het infuus, dus je moest niet persé.
Donderdag zijn papa en Thijs op visite, op Hemelvaartsdag. Dat was erg leuk en het was goed je weer "wakker" te zien, ook al lag je grotendeels nog versuft van de narcose te slapen.
 
Zaterdag gaan papa en Thijs weer bij je op bezoek. Wat zij niet wisten was, dat jij 's ochtends al bij de KNO arts was geweest en jij mocht lekker met mama naar huis toe om daar Moederdag te kunnen vieren. Wat was dat een enorm leuke verassing voor papa en Thijs.
Uiteraard hadden papa en mama daar niet mee gerekend, die waren uitgegaan van een verblijf van minimaal 1 week.
Je deed het zo goed en herstelde zo snel van de lange narcose dat je gewoon naar huis mocht. Niet zeuren, direct spullen pakken en de bus in, naar huis!!!
(wel fijn, want de hele week Ringe-Oldenburg rijden was toch best wel een eind)
 
Beter geworden na de operatie?
Ja, duidelijk!!!!
Papa en mama merken dat jij gemakkelijker lucht krijgt. Ook logisch, want je keel zat door de "kissing tonsils" (zoek dat maar een op google op!) gewoon helemaal dicht.
Eerder was je in je slaap nog wel bij de buren te horen, maar nu moeten papa en mama aan je slaapkamerdeur luisteren of je er nog wel bent...
Je klinkt ook anders op de een of andere manier. Je stem kraakt niet meer en is gewoon anders.
 
Deze week nog rustig aan, volgende week woensdag ga je weer naar de Regenbogen en gaat alles weer z'n normale gangetje.
 
nog niet helemaal wakker...
 
 
je favoriete slaappositie
 
kamer met uitzicht op het RMD-huis
 
grote broer op bezoek...