woensdag 8 oktober 2014

In de groei!

Meisje je groeit als kool!

Je kunt zien dat het goed met je gaat, je hebt een heuse groeispurt. Je bent inmiddels 114cm groot en slechts 13Kg zwaar. De lengte is prima, maar je gewicht begint toch erg achter te lopen.
Je stoel thuis en op de Kindergarten zijn te klein, je sta-apparaat is net vernieuwd en je krijgt nog nieuwe onderbeen-ortheses en ortheseschoenen. Weer een duur kwartaal voor de verzekering!
Dat gaat allemaal wel goed komen, maar je gewicht begint ons, de neuropediatrist en de kinderarts toch enige zorgen te baren.
Het woord PEG-sonde was vorig jaar al eens gevallen, maar nu weer en je zult er waarschijnlijk wel eentje moeten. Daar hebben we natuurlijk helemaal geen zin in, maar je bent gewoon te licht en we kunnen je zo langzamerhand niet genoeg "gewoon" voeden en te drinken geven. Je krijgt nu iedere 3 uur al eten(fruit, warm eten en pap) en drinken is en blijft problematisch bij je. Je lichaam komt tekort en dat zal je ontwikkeling niet ten goede komen. Een PEG-sonde zal dan waarschijnlijk dé uitkomst zijn. Eind dit jaar hebben we het er nog eens weer over met dr. Maroske.


Wat staat er verder op het programma?
Binnenkort gaan we nog naar een nieuwe orthopeed toe, Oldenburg nemen we afscheid van, dat is gewoon te ver weg en we zijn straks dus wat dichter bij huis, in Meppen. Je moet waarschijnlijk een korset tegen je als maar erger wordende scoliose en een MRI van je heupjes moet ook een keer weer, dus we hopen snel in meppen terecht te kunnen. De neurologe in Münster wilde je in je 5e levensjaar ook graag weer zien, die zal ook wel een MRI willen, dus dat gaan we mooi combineren.je nieuwe sta-apparaat, wel even een stukje groter dan de vorige