dinsdag 8 november 2016

Bezoekje aan de orthopeed

Vandaag hadden we een afspraak bij de orthopeed, Dr. Hafkemeyer, in het Spatz in Meppen. 
Het halfjaarlijkse onderzoek naar je heupjes en scoliose.

De röntgen was een drama, je had het helemaal niet naar je zin. Tot huilen met tranen toe.
Eenmaal terug van de röntgen zoals altijd (erg) lang wachten, en na ruim een uur konden we eindelijk naar binnen. De heer Warnke en de heer Kramer, de hulpmiddelenverzorgers, waren er op verzoek van de fysio ook bij.Na een buigonderzoekje en het zien van de foto's komt Dr. Hafkemeyer tot de conclusie dat je heupjes "stabiel" zijn. De foto's laten de laatste 1,5 jaar niet veel verandering zien, dus we hoeven voorlopig geen foto's van je heupjes te maken.

Je korsetten worden wat aangepast, ze zitten op zich goed en doen hun werk prima, je hebt alleen een vervelend drukplekje op je rug gekregen van het nacht korset. Die gaat de heer Kramer aanpassen en komt volgende week weer retour.
Drukplek in het korset wordt bepaald.

Je stoel moet wat aangepast worden, de zitting moet wat langer. We kunnen wel merken dat je groeit dame!

En we hebben nog wat nieuws voor je, eerst om te proberen: De motomed.

We kwamen op internet dat apparaat tegen en zijn benieuwd of het ook iets voor jou is. Het is een soort hometrainer waar je op kunt fietsen, maar hij kan zelf ook ronddraaien, zonder dat je zelf iets doet. Het zal misschien niet alleen goed zijn voor je bloedsomloop in je benen, maar wie weet ga je wel meefietsen? Het apparaat registreert namelijk of en hoeveel je zelf meefietst. We zijn benieuwd!