vrijdag 17 februari 2017

Griep!

Griep!

Helaas, ook wij ontkwamen niet aan de griep. 
Nadat op een donderdag begin februari mama de griep kreeg, waren papa en jij vrijdags ook al aan de beurt en een paar dagen later gevolgd door Thijs. 
Het hele huis dus ziek!

Het begin van het weekend verliep erg slecht, jij had slechte nachten en wij ook. Zaterdagochtend zijn we even voor de zekerheid naar Nordhorn geweest en zijn we naar huis gestuurd, "het viel allemaal wel mee". Het werd echter maar niet beter en woensdagochtend was de maat vol. Als jij wakker was, hoestte je elke seconde. Je had koorts, je was passief en sliep erg veel. Je dronk en at gelukkig wel, al werd het eten steeds moeilijker. Je hoestte immers iedere seconde en eten binnen houden lukte bijna niet meer.

Op naar het ziekenhuis, waar we weer naar huis worden gestuurd met een antibioticakuur en ibuprofen. Maar aan het eind van de middag gaan we maar weer naar het ziekenhuis en daar blijf je! De koorts wordt hoger, het eten lukt niet meer, het gaat thuis gewoon niet meer. Wij zijn ziek en op, jij bent ziek en op...

Je wordt nu zonder tegensputteren dan ook opgenomen. Het is druk op de afdeling en het wachten duurt lang, erg lang...
Eindelijk de opname en er heeft een nieuwe afdelingsarts dienst, kunnen we je halve voorgeschiedenis weer uitleggen. 
Het aanleggen van het infuus gaat zoals altijd erg moeizaam. Zoals altijd met nieuwe artsen het geval is, luistert de deze arts ook niet dat jij niet in je handjes geprikt kunt worden! Dus na 6x prikken(3x handjes, 3x voet) lukt het aanleggen van het infuus pas, in je buik. Arme schat, je was weer helemaal overstuur en je voelde je al zo slecht.

Daar lig je dan weer, aan het infuus, aan de zuurstof, aan de monitor.
Het was al bijna weer 2 jaar geleden dat je daar lag, maar het leek alsof het vorige week was.
daar lig je weer, helemaal munt...

Uitslagen komen binnen en je hebt de griep, 2 varianten.
In de eerste dagen gaat het niet lekker met je, je blijft maar hoesten en je hebt aardig wat zuurstof nodig voor jouw doen. Eten en drinken gaat maar moeizaam, al wil je wel erg graag!


In de loop van de dagen gaat het steeds een beetje beter met je en na een week ben jij, en wij drieën ook enigszins trouwens, genoeg opgeknapt en kun je weer lekker naar huis. 

Inmiddels zijn we ruim een week verder, ben je weer aardig fit en ga je sinds afgelopen woensdag ook weer naar school. We pakken ons normale ritme weer op!

Het waren een paar zware weken, voor ons alle vier!