woensdag 16 oktober 2013

Alles uit de kast...

Meisje wat heb je het zwaar...

Afgelopen nacht ging het helemaal niet goed met je. De artsen hebben alles uit de kast moeten halen om je stabiel te krijgen. Ze hebben alles gedaan wat mogelijk is en je bent er godzijdank bovenop gekomen...Frau dr. Maroske heeft 24 uur dienst gedraaid en Dr. Langlitz was er tot half 4 vannacht.Je hebt echt alles en iedereen flink op de kast gejaagd. Het was dan ook flink schrikken toen we binnen kwamen. Je had een hele stellage aan apparatuur om je heen verzameld. We hebben 8 perfusors, 2 monitoren en 2 zakken vloeistof geteld.
De chirurgen zijn nog langs geweest vanmorgen en je hoeft gelukkig niet voor een controleronde nog eens geopereerd te worden.
Je wordt nog wel in slaap gehouden en beademd, dat is rustiger voor je en heb je wat meer tijd om aan te sterken voor het moment van wakker worden en extuberen. Komende nacht gaan ze de dormicum verminderen en morgen vroeg kijken in hoeverre je het aan kunt. Als het kan gaan ze je morgen wakker maken en mag die vervelende beademingsslang uit je mond.

In de loop van vandaag ben je een paar keer wakker geweest, dat was voor ons wel even fijn, maar was niet de bedoeling. Je begint dan namelijk aardig wild te doen en je was merkbaar niet blij met de hele situatie. 

Goed je best doen, je koorts is flink afgezakt en de medicatie wordt ook steeds minder dus je bent op de goede weg.

Ik wil trouwens alle lof uitspreken voor al het personeel van station 34 en 32. Iedereen heeft Lenthe in de afgelopen jaren leren kennen en is enorm bezorgd om Lenthe en ons. Stuk voor stuk zijn ze geweldig verdienen zij een hele dikke pluim...