dinsdag 15 oktober 2013

Nog lang niet naar huis

Wat doe je nou meisje? Mama kwam je vanochtend ophalen, maar het ging helemaal niet goed met je.
Je was enorm ontevreden, slecht te pas en de dokter had net een echo van je buik gemaakt. Dit zag er niet goed uit, waarschijnlijk heb je een gat in je darmen en moet direct geopereerd worden.
Na een paar uur wachten wordt je naar de IC gebracht en het is geen gat in je darmen geweest, maar in je maag!!! Je hebt een maagzweer gehad die geknapt is en een gat in je maag heeft veroorzaakt. Betekend dat je maagzuur in je buikje is beland.
Meisje meisje, wat moet dat zeer gedaan hebben...
Langzaamaan wordt je wakker, begint het beademingsapparaat te overrulen, maar je koorts wordt hoger en je hartje heeft het zwaar. Je wordt volgepompt met antibiotica maar je klimt naar 41,7 en een hartslag van 225. De artsen besluiten je weer in te laten slapen en je de nacht door te laten slapen. We koelen je hoofdje met koude washandjes die we elke paar minuten wisselen en langzaam zakt je temperatuur. Het blijft hoog, maar niet zo extreem meer. Morgenvroeg weer proberen je wakker te laten worden en dan proberen of je geextubeerd kan worden. Dat wordt weer een zware dag voor je!

Lieve schat, er is ook niets wat je bespaard blijft he. Je bent gelukkig een enorme vechter, dat heb je helaas al vaker moeten bewijzen.